Een eigen agenda voor Ans

Erik en Ans gaan samen haar dementie te lijf!

Sinds de demnetie erger wordt bij Ans, vergeet ze steeds meer én staart ze vaker voor zich uit, Ze weet het gewoon niet meer. Erik heeft al heel wat energie gestopt in ‘haar geheugen opfrissen’, maar dat werkt niet. Beiden worden daar moedeloos van. Nu zijn ze op zoek naar wat wél werkt. Van andere lotgenoten hoorden ze over een eigen agenda voor Ans. En daar gaan ze achteraan. Ze kopen een heldere en uiteraard de mooiste. Daarna koffie op een terras.

Zelfs als je van alles probeert, wil het soms toch niet lukken. Hoe voorkom je dat je een kunstje dat niet lukt, blijft herhalen? Wat is effectief voor Ans?

Ons advies. Dit zijn 3 waardevolle tips!

  1. Erik kijkt wat Ans steeds doet om iets te onthouden. En dat is schrijven. Ze schrijft steeds op kleine gele briefjes wat ze wil onthouden. Dus ze schrijft! Dat vindt ze fijn. Daarom een grote agenda en een mooie – Ans kiest er zelf één met zorg uit.
  2. Erik en Ans zoeken een vast plekje voor die agenda. Waar zit Ans het liefst? Aan de eettafel. Dat wordt de vaste plek. Naast het klokje met de dag, de datum en de tijd. Super handig.
  3. Nu die agenda er is en het echt Ans haar plekje is, is het tijd voor een compliment. Wat een fijne oplossing en wat een pracht agenda. Gaan we lekker van genieten! Goed gedaan.

Kortom, Erik en Ans zoeken een oplossing die past bij Ans en haar gewoontes. Ze schrijft iets op als ze het wil onthouden én ze zit graag aan de eettafel. Door daar bij aan te sluiten, werkt dit de komende tijd. En als er aanpassingen nodig zijn? Dan kijkt Erik eerst weer naar Ans haar gewoontes. Want daardoor werkt het!

Meer weten?

 

Stel hier je vraag